Yleistä kyselystä

(Päivitetty 6.6.2019)

Nettilinkki valmistelemaani sähköiseen kyselyyn jaettiin loppukeväästä 2018 Reumaliiton harvinaisten reumasairauksien postituslistalle skleroderma/systeeminen skleroosi -diagnoosilla ilmoittautuneille ja Suomen Sklerodermayhdistyksen jäsenille. Koska postituslistat sisälsivät myös samoja henkilöitä eikä listoja voitu verrata tietosuojasyistä, arvio kyselylinkin vastaanottajien lukumäärästä on noin 300–350 eri henkilöä. Tarkkaa tietoa maassamme systeemistä skleroosia sairastavien määrästä ei ole, vaan arvio vaihtelee 400–800 henkilön välillä.

Odotin kyselyn saavan ehkä noin sata vastaajaa. Yllätyin suuresti vastanneiden mahtavasta määrästä! Kysely sai huikeat 257 vastaajaa, mikä on 73–85 prosenttia kyselyn saaneista. Moni oli paneutunut myös kirjoittamaan vapaita vastauksia kysymyksiin. Varmaan se, että sai kertoa elämää muuttaneesta tärkeästä asiasta, omasta sairaudestaan, motivoi vastaamaan pitkään kyselyyn.

Nettikyselyn tuloksia puran näille sivuille vähän kerrassaan teksteinä ja taulukkoina. Tuloksista kerron myös Reumaliiton julkaisemassa Harvinaisia-lehdessä.  Ensimmäinen kirjoitukseni ilmestyi loppuvuodesta 2018, ks. Harvinaisia-lehden numero 2/2018 (s. 8-13).

Toinen kyselyn tuloksia koskeva kirjoitukseni ilmestyi Harvinaisia-lehdessä kesäkuun 2019 alussa (numero 1/2019, s. 10-13).  Lehteen ei ole vielä nettilinkkiä, mutta kirjoituksen sisältö löytyy sivuilta ”Kyselijä kertoo” ja ”Taulukoita”.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: